OM

MIG

Jag är Lisa

 

... och jag är 30 år, bor i Gällivare och är yogalärare. Men kanske framförallt är jag en yogaelev, som ständigt söker mer kunskap. 

 

Som många andra, växte jag upp med en känsla av att inte duga till, att inte passa in någonstans. Min känsla av att vara annorlunda skapade en osäkerhet hos mig som följt med mig genom livet.

Min största rädsla har nog alltid varit att misslyckas, och många gånger har det gjort att jag inte ens försökt. 

 

Jag har burit på mycket ilska som gått ut över mina närmaste. Känslan av att aldrig vara nöjd och att allt mitt elände alltid var någon annans fel. Kanske min ilska har grundat sig i att rädslan har fått styra mitt liv och att jag inte kunnat leva fullt ut. 

 

Det är det som är farligt med rädsla, den håller dig tillbaka från att följa dina drömmar, från att leva som du vill. Rädsla äter upp dig inifrån.

Under en lång tid trodde jag faktiskt att jag mötte mina rädslor. Jag höll på med klättring, jag hoppade bungyjump och fallskärm, ständigt på jakt efter adrenalin. Men min största rädsla var att möta mörkret inom mig. Min ilska, mina känslor och mitt förflutna. Allt det där som gör ont. När jag hittade yogan kom en vändpunkt i mitt liv. 

 

Med daglig asana praktisering och mycket självreflektion började jag läka och finna lugn. När jag äntligen vågade möta mig själv, mina känslor och det jag definierade som "mig själv" började mitt liv sakta förändras till det bättre. Men kanske viktigast av allt, min syn på mig själv förändrades. Och det gör den fortfarande varje dag.

 

Jag har insett att jag inte kan misslyckas, det är okej att vara svag och jag lär mig att förlåta mig själv. Jag gör misstag hela tiden, men istället för att döma mig själv, försöker jag lära mig och växa istället. 

 

Ju mer jag lär mig om yoga och dess filosofi, om mediation, om livet och om mig själv, ju mer inser jag hur lite jag egentligen vet. Och ju mer jag studerar alltet, ju mer magiskt blir livet. Därför kommer jag föralltid att vara en elev. Och det är jag tacksam för. 

LISA HOLMLUND

Yogalärare

 

Med daglig yoga och asana praktisering sedan 2013.

200 h YTT med Bodhi Yoga Academy 2017.

 

Kontakta mig

 

Email: lisa@lisaholmlund.se

Instagram: lisaholmlund

 

Copyright @ All Rights Reserved